Koffiesaus

Sausje van koffie over je biefstuk!


Koffie wordt al lang  niet meer alleen in de ochtend gedronken of als opkikker gebruikt. Veel meer mensen hebben naast hun traditionele koffiezetapparaat, ook een pistonmachine met een koffiemolen. We willen kwalitatief goede koffie en iets om te kiezen. Koffie is meer een beleving geworden en we willen, ook dat het er leuk uit ziet voor het oog. 

We kijken ook niet alleen op het bord, wat een gemiddelde koffiebar in de aanbieding heeft maar deinzen er niet voor terug, om wensen aan de barista door te geven. Het is voor een barista, dan ook de kunst om goed te kunnen luisteren naar de klant. Een goed voorbeeld is dat mensen liever kokosmelk in hun koffie willen, in plaats van gewone melk. 

Koffie in je eten

Het is in de wat luxere restaurants ook niet vreemd, om een koffiesausje bij je biefstuk geserveerd te krijgen. In het hogere segment, hebben sommige restaurants zelfs een koffie sommelier is dienst, die precies kan vertellen welke koffie, waarbij past. In Nederland vinden wij het nog erg fijn, om koffie te beschouwen als warme drank met een plak cake erbij. Koffie gebruiken in gerechten is hier nog bijzonder.

Dressed to kill


Koffie wordt ook toegepast in cocktails.
Zo bestaat er een espresso martini, een cocktail bestaande uit: 2 shots wodka,                   
1/4e koffielikeur, Torani coffee siroop, 1 shot espresso (Aficionade espresso) en ijsblokjes. Doe de ingrediĆ«nten in een shaker, shake and strain! Voor de garnering kan je drie koffiebonen gebruiken. 

Koop je koffie siroop bij Must Have Coffee!


Cheers!
Banner 10

Reacties

Populaire posts van deze blog

Koffie voor in het voorjaar

Suiker en soja/ havermelk?

Koffie bij mij thuis!