Biertje besteld

Beste koffie en bier liefhebbers,


Ik ben in opperbeste stemming! De bestelling van de Double Espresso is gedaan en morgen of volgende week heb ik het binnen. Double Espresso is een najaars biertje gemaakt van Java Espresso en heerlijk bij een herfstmaal maar ook lekker in een stoofpot of dessert. 



Natuurlijk heb ik het biertje al voorgeproefd en een kort filmpje van gemaakt!










Nog even geduld maar dan heb je ook wat!

Veel kijk plezier!


Voor de keukenprins of prinses alvast een lekker koffiebier recept!

Een Jamie recept

Dit ouderwetse stoofvlees maak je het allerlekkerst met dubbel (bruin) bier. Bijvoorbeeld een Belgisch ‘dubbel dik’ biertje van brouwerij ‘de 7 deugden’ uit osdorp.  (In dit geval: Double Espresso van Brouwerij Broeder Jacob) Daarin vind je smaken als kruidnagel, zoethout en steranijs. 
Met de verse oregano en de licht gekaramelliseerde, gepofte knoflook geef je een eigentijdse, mediterrane draai aan dit stoofvlees. Lekker met een pastinaakstamppotje of dikke frieten.




1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in fijne blokjes en zet apart. Snijd het vlees in grove stukken van 2x2 cm en bestrooi het met zout, peper en bloem. Verhit de boter in een grote, ovenvaste braadpan op middelhoog vuur en voeg het vlees toe als het schuim van de boter is weggetrokken. Bak de stukjes vlees rondom bruin, voeg dan de ui toe en bak 2 minuten mee. Voeg het laurierblaadje, de oregano, de bouillon en de reepjes zongedroogde tomaat toe en blus het geheel af met het bier.


2 Neem de pan van het vuur en schuif hem in de voorverwarmde oven. Laat het gerecht 1 ½ uur zachtjes stoven. Kwast ondertussen de bol knoflook in met wat olijfolie en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif deze bij het stoofvlees in de oven en laat in 1 uur helemaal zacht worden. Haal de bol dan uit de oven en laat hem ongeveer 10 minutenafkoelen. Snijd het topje van de knoflook, knijp de knoflook uit de teentjes en prak het in een kommetje fijn met de appelstroop. Roer het knoflookmengsel door het stoofvlees in de oven en laat het dan nog eens 1 ½ uur verder garen. 


3 Boen intussen de aardappels schoon en snijd ze met schil in dikke frieten. Laat de frieten 10 minuten weken in koud water. Verhit ondertussen een frituurpan met frituurolie voor op 160 °C. Dep de frieten goed droog en bak ze 5 minuten voor in de olie. Schep ze uit de pan. Als het stoofvlees gaar is, bak je de frieten af op 180 °C tot ze goudbruin en krokant zijn. Verwijder de laurierblaadjes uit de stoofschotel en serveer het vlees met de frieten.
Tip Dubbel of donker bier is een type bovengistend bier, meestal gist het nog na op de fles. De kleur varieert van middel- tot donkerbruin en het alcoholpercentage ligt rond de 7%.


Bij het lezen kan ik al niet wachten om het te maken! Ooit heb ik van mijn schoonvader geleerd hoe ik een Limburgs stoofpotje moet maken en dit recept lijkt er erg op. In het Limburgse potje ging ontbijtkoek maar geen knoflook. Als de temperatuur wat daalt dan ga ik het zeker uit proberen!


Harriet van Must Have Coffee

Must Have Coffee



Reacties

Populaire posts van deze blog

Koffie voor in het voorjaar

Suiker en soja/ havermelk?

Het shotglaasje