Op je gezondheid!

Huishoudweken 2017

Proost! 


Is koffie drinken niet ongezond? Het bevat tenslotte cafeïne en dat kan niet gezond voor je zijn. Bedenk goed dat er in thee, cacao en cola ook cafeïne zit. 
Wereldwijd is veel onderzoek gedaan naar cafeïne, een globale conclusie is dat een normale koffieconsumptie ( cafeïne-inname) geen negatieve invloed op de gezondheid heeft.Om even duidelijk te maken wat echt schadelijk is voor je gezondheid, een voorbeeld. 10 Gram cafeïne kan dodelijk zijn, om dit binnen te krijgen zou een volwassen mens, binnen een paar minuten 100 kopjes sterke koffie moeten drinken en verteren.

Cafeïne begint na een half uur a drie kwartier te werken, het geeft een opwekkend effect, wat zo drie uur kan aanhouden. Er zijn mensen die de hele dag door koffie kunnen drinken maar sommige mensen kunnen last krijgen van ongemakken als duizeligheid, oorsuizen en misselijkheid.

Avond koffie

Cafeïne hoeft niet de nachtrust te verstoren, wanneer je in de avond koffie hebt gedronken. Het leidt hooguit tot een langere inslaaptijd. Natuurlijk verschilt dit per persoon, ik zelf drink liever niet in de avond maar tref mij liever niet in de ochtend aan, voor het bekende bakkie!

Zwanger?

Wanneer je zwanger bent mag je gewoon koffie drinken, cafeïne is niet schadelijk voor het ongeboren kind. Zelf moest ik opeens niets meer van koffie weten, bah! Na de zwangerschap gelukkig weer wel!


Mocht je graag koffie willen maar niet de cafeïne, gelukkig is er ook decaf.

Proost!

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

The Amsterdam Coffee Festival 2018

Fair Trade

Fair Trade chocolade