Voorjaarskriebels

Valentijn 2017

Voorjaarskriebels

Het is februari en met die 12 graden, ging het even bij mij kriebelen! Maar helaas was het van korte duur.

Vakantie


Nu dan maar weer voorbereiden, op de kou die nog komen gaat. Gelukkig is de zomervakantie al geboekt. Wij gaan twee weken naar Sicilië, fijn geniet van mooie stadjes, ruige natuur en een heerlijk klimaat.

Druk zijn wij al bezig geweest met het uitstippelen van een route, langs mooie dorpjes met een rijke geschiedenis, zoals: Taormina, Catania, Syracuse en Noto.






Etna

Ons huisje staat op een prachtig landgoed, bij een prachtig dorpje genaamd: Castiglione di Sicilia, vlak boven de vulkaan de Etna. Het beklimmen van deze berg staat hoog op het verlanglijstje. Met de auto kan je ver komen en er rijdt een trein om de berg heen. Genoeg te beleven en te zien!



 Natuurlijk ga ik ook, van de heerlijke Italiaanse koffie genieten!



Manier van leven

Koffie drinken is in Italië een manier van leven. 
Cappuccino wordt in Italië alleen gedronken bij het ontbijt, maar de rest van de dag kan je genieten van verschillende koffiesoorten. Een soort wil ik even uitlichten, het gaat om een ijskoffie, heerlijk voor op dit zonnige eiland!



 Caffè Shakerato


Een ijskoffie waarbij espresso samen met een handvol ijsblokjes en eventueel wat suiker wordt geschud, totdat de espresso lekker koud is geworden en er een mooi schuimkraagje ontstaat.



















Dat wordt genieten!



koffieboek

Reacties

Populaire posts van deze blog

Koffie voor in het voorjaar

Koffie bij mij thuis!