Advocaatje leef je nog! Advocaat koffie voor in het prille voorjaar Even nawinteren zou je het kunnen noemen, een warme kleur en smaak, voor het begin van de lente. Naast de voorjaarsbollen op de eettafel, ook een warm lekkernij. Een beetje een oude wijven drank, maar wel lekker! Het recept Ingrediƫnten 1 1/2 kopje koffie-ijs 1 1/2 kopje advocaat 1 kopje hete sterk gezette koffie 4 eetlepels slagroom 4 snufjes gemalen nootmuskaat Hoe bereid je de advocaat lentekoffie? Schep het ijs in een pan op een laag vuur. Roer de advocaat en de koffie erdoorheen en verwarm het geheel ongeveer 3 minuten. Giet het mengsel in vier glazen. Schep op het mengsel in elk glas 1 eetlepel slagroom en bestrooi dit met nootmuskaat. Genieten maar! Must Have Coffee news Haal voor Pasen de Must Have Easter paasmand in huis, nu in prijs verlaagd!! Must Have Easter
Iets voor in de koffie. Havermelk en sojamelk, niet weg meer te denken in de koffiebranch. Merken als Oatly en Alpro zijn bekende merken voor in de koffie en zijn al bijna 'gewoon' voor in je espresso geworden. Het is onder de koffiekenner al normaal en in koffiebars en tentjes al heel gewoon om in plaats van koeienmelk, in je cappuccino te wensen. Hieronder een korte uitleg over barista sojamelk (Alpro) en Oatly. Soja in je koffie! Het is plantaardig, laag in vet en heerlijk romig. Er bestaat van Alpro een speciale barista variant, die goed opschuimbaar is, voor een heerlijke cappuccino. Het geeft goed schuim, wat zorgt voor een mooie presentatie, waar iedere barista van droomt! Oatly way! 123-bloemen.nl Een haverdrank uit Zweden, in een barista variant. Zodanig samengesteld dat het super goed schuimt en je er de mooiste figuren mee kan maken, net als met koeienmelk. Dit drankje bestaat uit o.a. haver en koolzaadolie. Zo heb je een heerlijke koff
Even bijkletsen over het shotglaasje! Een shotglaasje is voor het afmeten van de verschillende maten espresso en ristretto. Ik hoor je denken..ristretto? Even uitleggen! Ristretto betekend beperkt in het Italiaans en bestaat uit een of twee slokken koffie. Het water wordt korter door de koffiemachine gehaald, waardoor het korter in contact komt met de gefilterde koffie. Door dit proces bevat de koffie minder caffeine maar heeft meer smaakmakers zoals verschillende soorten olie en gekaramelliseerde suikers. Hierdoor is de ristretto aromatischer dan espresso. Een voorbeeld zie je hieronder:
Reacties