The Amsterdam Coffee Festival 2018

Pure coffee


Wat een ervaring in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek! Je kon letterlijk helemaal rond in de Gashouder. De heerlijke geur van koffiebonen kwam je meteen tegemoet. Eerst maar eens een rondje ter verkenning van het festival. Wat sfeer opdoen en een idee krijgen wat, waar te vinden is. Ik kwam er iets tegen half twaalf aan en om kwart over twaalf begon voor mij de Coffee & Food Pairing. Een drie gangen diner met sublieme smaakcombinaties tussen koffie en andere ingrediënten. 

Food PairingIn een geheim hoekje in de Gashouder werden we toegelaten en mochten aan een mooi gedekte oranje tafel plaatsnemen. Als eerst kregen we een smakelijk en mooi ogende soep met bruine bonen, koffie, avocado en koriander. Bij de soep werd heerlijke ijskoffie geserveerd.

Na het voorgerecht volgde een Millionaire brisket met een rub van cacao en koffie, heerlijke baby worteltjes en bietjes. Het vlees heerlijk mals, doordat het 48 uur in een marinade had gelegen. Alles smolt op mijn tong!

Als dessertHeerlijke espresso met een bord vol heerlijke chocolade!Een ware traktatie!

Tia my coffee


Als laatste bij het festival kon ik met mijn VIP armband en met mijn muntje een heerlijke coffee Tia Maria cocktail halen en genieten bij de finale van Coffee Mixologists. Een wedstrijd in het creëren van een koffie cocktail waarbij technische vaardigheden, creativiteit en vernieuwing samenkomt.

Tot volgend jaar!


Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fair Trade

Fair Trade chocolade